Kaupan esihenkilöiden työsuojeluvaalit marras-joulukuussa

Kaupan esihenkilöiden Työsuojeluvaalit 1.11.–31.12.2023 kaudeksi 2024-2025.

Esihenkilöillä mahdollisuus omaan edustajaan

Työpaikkojen edunvalvonnan kannalta on tärkeää, että työpaikalle valitaan työsuojeluhenkilöt. Työsuojeluvaalit järjestetään marras-joulukuussa aina kahden vuoden välein, ellei pidemmistä enintään 4 vuoden kausista ole sovittu.

Vähintään kymmenen työntekijän työpaikoille on valittava työsuojeluvaltuutettu ja kaksi varavaltuutettua. Työsuojelutoimikunta on muodostettava yli 20 hengen työpaikoille. Jos esihenkilöille on valittu oma työsuojeluvaltuutettu, tulee hänen olla toimikunnan jäsen.

Työnantajan velvollisuudet vaalien toimittamisessa perustuvat lakiin työsuojelunvalvonnasta ja työpaikan työsuojeluyhteistoiminnasta.

Esihenkilötehtävissä on usein tarkoituksenmukaista työn kuormittavuuden seuraamisen näkökulmasta, että luottamusmies ja työsuojeluvaltuutettu voisi olla sama henkilö, jos näin valitaan.

Katso aiheesta täältä lisää.

Tänä vuonna on valittu uusiin yrityksiin luottamusmiehiä. Uusia yrityksiä, joissa ei aiemmin ole ollut luottamusmiestä, on kuusi. Kaikkinensa uusina luottamusmiehinä on aloittanut 15 henkilöä vuonna 2023. Tammikuussa aloittaa vielä ainakin kolme uutta luottamusmiestä.

KEY:n luottamusmiehiä on jo yli 60 henkilöä eri puolilla Suomea eri yrityksissä.