KEY:n jäsenmaksu vuonna 2024 on 23 euroa kuukaudessa eli 276 euroa vuodessa. Jäsenmaksu on kiinteä ja tuloista riippumaton, eli jokainen jäsen maksaa jäsenyydestään, eduistaan ja palveluistaan samansuuruisen hinnan. Jäsenmaksuun sisältyy myös työttömyyskassan jäsenyys.

Jäsenmaksun maksutavat

KEY:n jäsen voi maksaa jäsenmaksunsa seuraavasti:

* mikäli et itse halua huolehtia jäsenmaksusi maksamisesta, työnantajasi perii sen maksamastaan palkasta kuukausittain. Mikäli haluat muuttaa perintätapaasi, täytä perintäsopimus netissä (liittymisilmoitus on myös perintäsopimus) ja toimita se jäsenrekisteriimme.

* jos työnantajaperintä ei ole mahdollinen tai et sitä halua, saat laskun kolmesti vuodessa postitse (4 kk:n erissä) tai voit hoitaa sen e-laskulla. Maksaminen e-laskulla on näistä tavoista helpompi. E-lasku tulee verkkopankkiisi automaattisesti tammi-, touko- ja syyskuussa. Kuukausittain toimitettavaa e-laskua ei voi tilata.

E-laskun saat käyttöösi verkkopankkisi kautta:

  1. kirjaudu verkkopankkiisi
  2. valitse e-laskut
  3. etsi laskuttajaluettelosta Kaupanalan esimiesliitto
  4. kirjaa yksilöintitiedoksi henkilötunnuksesi

Näin saat itsellesi valmiin laskun, joka tarvitsee vain tarkistaa ja hyväksyä maksettavaksi! Useimmissa pankeissa voit tilata hälytyksen tekstiviestillä tai sähköpostilla saapuneista e-laskuista. Näin laskut eivät unohdu. Lisätietoja liitosta ja omasta pankistasi.

Työttömyyskassasta etuutta saava KEY:n jäsen:

  • mikäli jäsen saa etuutta työttömyyskassasta, työttömyyskassa perii jäsenmaksun etuudesta. Näiltä kuukausilta jäsenmaksua ei siis tarvitse itse suorittaa. Mikäli etuutta ei syystä tai toisesta joltain kuukaudelta makseta, jäsenen tulee itse huolehtia jäsenmaksun maksamisesta näiltä kuukausilta.

Vähimmäisjäsenmaksu

KEY:n vähimmäisjäsenmaksu on 15,25 € (sisältää myös työttömyyskassan jäsenmaksun). Vähimmäisjäsenmaksuun oikeutettuja ovat:

  • sairas-, raskaus-, isyys-, vanhempainlomalla olevat
  • hoito- tai opiskeluvapaalla olevat
  • varusmiespalvelustaan suorittavat jäsenet

Vähimmäisjäsenmaksuoikeus on kaikilta niiltä kokonaisilta kuukausilta, joilta heille ei makseta lainkaan palkkaa tai joilta he eivät ole oikeutettuja työttömyyskassan maksamiin etuuksiin (työvoimaviranomaisten määräämään karenssin ajalta tulee kuitenkin suorittaa normaali kuukausijäsenmaksu). Vähimmäisjäsenmaksua tulee hakea liiton jäsenrekisteriin osoitettavalla vapaamuotoisella hakemuksella neljän kuukauden kuluessa siitä, kun alennetun jäsenmaksun peruste on alkanut. Hakemukseen tulee liittää todistus vapautuksen perusteesta, esimerkiksi KELAn päätös raskaus-, isyys- ja vanhempainrahan maksamisesta, oppilaitoksen antama opiskelutodistus tai KELAn päätös sairauspäivärahan maksamisesta. Kaikissa jäsenmaksuun liittyvissä asioissa Sinua palvelee jäsenrekisterimme jasenrekisteri(ät)esimiesliitto.com.